Restaurant Junior

31 december 2022 is de dag daar, de laatste dag als chef-kok, Marijn van Doorn.
Marijn heeft hierover het volgende geschreven:

“5 jaar heeft dit avontuur geduurd, met veel ups en maar weinig downs. 1 hele grote natuurlijk waar we allemaal erg veel last van hebben gehad, dat Covid zo van invloed zou zijn…

Ik voel me super trots en een beetje verdrietig tegelijk. Maar als je op een punt komt dat je beseft dat je toekomstbeeld er toch anders uitkomt te zien dan je gehoopt, gedroomd en gewild had. Dan is dat best wel lastig om je daar bij neer te leggen.

Een zaak waar je met zoveel passie, gevoel, emotie en energie aan en voor hebt gewerkt. Een zaak die je opa en oma hebben opgebouwd, je vader en moeder zo “groots” hebben gemaakt, dat het bijna onmogelijk blijkt om dit over te kunnen nemen. Daar kun je natuurlijk alleen maar heel trots op zijn. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: graag voor jezelf willen beginnen, maar de zaak waar je van droomt om dit te doen, is te groot. Kelly en ik snappen dat dit voor veel mensen niet te begrijpen is, maarja dat is dan een gevoel…

Zoveel super gave events hebben we georganiseerd! Van koken met sterren, tot ons eigen foodfestival MAF, cocktailparty’s en echt de meest sicke oliebollen pop-up. Als t aan ons ligt was dit ook niet de laatste x.

Kelly en ik willen onszelf graag nog ontwikkelen in t vak, om ooit ons eigen toprestaurant te kunnen beginnen. Meer wijnkennis op doen, leren over het gastvrouwschap, alles leren over brood, banket, charcuterie enz. In 2023 ga ik me meer focussen op Sjieke Snacks, meer gave collabs doen en ook meer aanbieden. Ik blijf natuurlijk wel altijd een chef kok!

Steeds vaker begint t te kriebelen, als oma weer eens verteld over hoe ‘de grote man’ vroeger bloedworst, balkenbrij of gehaktballen maakte. Steeds meer ga ik onbewust lijken op mijn opa. Wat hij deed wil ik nu doen, alles daartussen is echt de mooiste tijd die ik heb meegemaakt als kok en misschien wel van heel m’n leven. Want ja alles daartussen, dat is ook een prachtig gezinnetje!”


Dit is ons ook erg aan het hart gegaan;
Wel kunt u bij ons nog terecht voor lekkere snacks en frites uit onze cafetaria.
U kunt nog steeds bij ons terecht voor een feest op maat, condoleance, vergadering, catering bij u thuis. Vraag naar de mogelijkheden.